Nadívaná holoubata
Nadívaná holoubata
Suroviny:
holoubata (pro 4 osoby)
sůl
Nádivka:
3 vejce
150 g drůbežích jater
petrželka
majoránka
3 rozmočené rohlíky v mléce
sůl
pepř
dle potřeby strouhanka na zahuštění
Postup přípravy:
Holoubata prosolíme, kůži na prsíčkách podebereme a nadíváme nádivkou. Dáme zapéct do trouby, klasicky podléváme jako kuře.
Nádivka: Játra osmahneme na kousku másla. Po vychladnutí je dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájené rohlíky, které jsme rozmočili v mléce, přidáme majoránku, petrželku, sůl, pepř a vejce. Promícháme, jestliže je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.
Holoubata podáváme buď s brambory, nebo knedlíkem a rajskou omáčkou.