Holubí polévka
Holubí polévka
Suroviny:
3 staré holuby
1 petržel
3 mrkve
1/4 celeru
řapíkatý celer
8 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
sůl
libeček
vodu dle potřeby
kadeřavá petržel
Očištěné a vykuchané holuby dáme do hrnce a přidáme všechny ostatní suroviny.
Zalijeme vodou a necháme pomaličku vařit. Doporučuji vařit v papiňáku, kde se vše rychleji uvaří a vývar je silnější.
Poté polévku přecedíme. Maso z holubů obereme a vložíme zpátky do vývaru. Zeleninu nakrájíme na kousky. Přidáme zavářku z domácích nudlí, nebo můžeme nahradit i kapáním či celestýnskými nudlemi. Ozdobíme nasekanou petrželí.
Tip: Vývar je velice dobrý při nachlazení.
Přeji dobrou chuť.
Hanka Žoudlíková