SVĚT HOLUBŮ - časopis pro chovatele holubů

Marinovaná holoubátka

                            

Marinovaná holoubátka

Suroviny:
3 holoubátka
3 lžíce francouzské hořčice
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce medu
3ks  anglické slaniny
Sůl
Pepř
Hladkou mouku
Smetana

Postup:

Nejdříve si umícháme marinádu z hořčice, sojové omáčky, worcesteru a medu. Marinádou potřeme holoubátka a necháme nejlépe do druhého dne marinovat. Dáme do pekáčku a přikryjeme slaninou a osolíme a opepříme. Podlijeme a přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Kontrolujeme zda jsou dostatečně
podlité a dusíme do měkka. Poté zahustíme omáčku moukou a můžem zjemnit smetanou. Podáváme s bramborovým knedlíkem či vařenými brambory a zelným salátem.

Přeji dobrou chuť.
Hanka Žoudlíková

 

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
937+2pět  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.