Marinovaná holoubátka
Marinovaná holoubátka
Suroviny:
3 holoubátka
3 lžíce francouzské hořčice
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce medu
3ks anglické slaniny
Sůl
Pepř
Hladkou mouku
Smetana
Postup:
Nejdříve si umícháme marinádu z hořčice, sojové omáčky, worcesteru a medu. Marinádou potřeme holoubátka a necháme nejlépe do druhého dne marinovat. Dáme do pekáčku a přikryjeme slaninou a osolíme a opepříme. Podlijeme a přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Kontrolujeme zda jsou dostatečně
podlité a dusíme do měkka. Poté zahustíme omáčku moukou a můžem zjemnit smetanou. Podáváme s bramborovým knedlíkem či vařenými brambory a zelným salátem.
Přeji dobrou chuť.
Hanka Žoudlíková