SVĚT HOLUBŮ - časopis pro chovatele holubů

Holubi na divoko

 

Holubi na divoko

                                       

Suroviny:
2 holubi
cibule

20g slaniny
60g kořenové zeleniny
sůl, pepř, bobkový list
voda dle potřeby
2 lžička citrónové štávy

2 lžičky červeného vína
1 lžička cukru
1 lžička rybíz ala brusinky
šlehačka

Nakrájíme slaninu s cibulí a necháme orestovat na pánvičce. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a  sůl, pepř, a bobkový list a restujeme. Až je zelenina orestovaná
dáme ji do pekáče a přidáme i holoubata. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Poté vyjmeme holoubata, bobkový list a výpek se zeleninou rozmixujem ponorným mixerem.
Do rozmixované omáčky přidáme červené víno se šťávou z citrónu a mírně povaříme. Podle potřeby přisladíme cukrem. Pokud je omáčka řidká , tak zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Ozdobíme šlehačkou a brusinkovým terčem.

Jako přílohu  zvolíme rýži, těstoviny nebo kynuté knedlíky.

Přeji dobrou chuť.
Hanka Žoudlíková

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
161-3jedna  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.